OMC Envag

     Wyszukaj na stronie:

Biuro

pon – pt: 8:00 – 18:00

+48 22 858 78 78

Serwis

pon-pt: 8:00 – 16:00

+48 22 858 78 92

Systemy i aplikacje przemysłowe

Branże

Zastosowania:

Monitorowanie parametrów w procesach pasteryzacji i sterylizacji w przemyśle spożywczym


Procesy termiczne w przemyśle spożywczym
Monitorowanie, rutynowa kontrola i walidacja

Aby móc oferować swoje produkty na rynku oraz być konkurencyjnym należy dokładnie monitorować przebieg procesów termicznego utrwalania produktów aby był on bezpieczny oraz atrakcyjny dla Konsumenta. Bezpieczeństwo uzyskujemy dzięki inaktywacji drobnoustrojów chorobotwórczych oraz form wegetatywnych innych drobnoustrojów np. w procesie pasteryzacji lub na całkowitym zniszczeniu wszelkich form drobnoustrojów w procesie sterylizacji.

Atrakcyjność dla Konsumenta uzyskujemy poprzez zachowanie wartości odżywczych, dobrych walorów smakowych oraz wizualnych. Najlepsza korelacja tych dwóch zmienych przynosi najlepsze efekty, najwyższą jakość produktu, zadowolenie Klienta oraz zysk.

Pobierz folder – Proces termiczny

 

Monitorowanie parametrów w procesach pasteryzacji i sterylizacji w przemyśle spożywczym zastosowania:

Przemysł spożywczy

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat tego systemu, skontaktuj się z nami:

Zobacz również: