Aparat do hydrolizy Hu 6 firmy Velp
Urządzenie do hydrolizy HU 6 firmy VELP Scientifica jest idealnym rozwiązaniem do przygotowywania próbek przed zastosowaniem ekstrakcji rozpuszczalnikowej. Urządzenie oznacza całkowitą zawartość tłuszczu, w celu uwolnienia cząsteczek gotowych do przeprowadzenia ekstrakcji.
Więcej informacjiUrządzenie do hydrolizy HU 6 firmy VELP Scientifica jest idealnym rozwiązaniem do przygotowywania próbek przed zastosowaniem ekstrakcji rozpuszczalnikowej. Urządzenie oznacza całkowitą zawartość tłuszczu, w celu uwolnienia cząsteczek gotowych do przeprowadzenia ekstrakcji.
Procedura ta, jest wymagana w wielu oficjalnych metodach AOAC, do oznaczania zawartości tłuszczu w próbkach żywności, takich jak: mięso, ser, owoce morza, czekolada, mąki zbożowe, itp.
HU 6 przeprowadza hydrolizę w sposób całkowicie bezpieczny i obsługuje jednocześnie 6 próbek, co znacząco wpływa na wydajność pracy.
Szybka i bezpieczna hydroliza
Próbki ogrzewane są w aluminiowym bloku grzejnym, zapewniającym jednorodność termiczną. Hydrolizę przeprowadza się w środowisku kwaśnym (4N kwas solny), a w niektórych przypadkach również w środowisku zasadowym (20% w/v amoniak), przez około 60 minut w temperaturze 170°C. Zhydrolizowana próbka jest następnie filtrowana w szklanym tyglu i przemywana ciepłą, dejonizowaną wodą w celu usunięcia śladów kwasu solnego.
Tygiel szklany zawierający zhydrolizowaną i oczyszczoną próbkę jest suszony, a następnie umieszczany w eksykatorze. W następnym etapie, tygiel jest przenoszony bezpośrednio do urządzenia SER 158 i SER 148 Solvent Extraction Unit, co zapewnia dokładność wyników.
Urządzenie HU 6 jest wyposażone w pompę próżniową, która zapewnia bezpieczeństwo dzięki redukcji oparów kwasu.
Specyfikacja:
Liczba próbek | 6 |
Zakres temperatury | od temperatury pokojowej do 200°C |
Zakres czasu | 001-999 min. |
Wyświetlacz | LCD |
Liczba programów | 20 |
Moc | 1350 W |
Waga | 14,5 kg |
Wymiary | 420x230x130 mm |