Zawartość wilgotności w kawie ma kapitalne znaczenie dla smaku i jakości końcowego produktu czy to naturalnej kawy lub kawy rozpuszczalnej. Możliwość poruszania się bliżej górnych wartości limitów specyfikacji produktu zwiększa możliwości zwiększenia wydajności...
Pomiar i kontrola wilgotności podczas procesu przetwarzania zielonych liści herbacianych w czarną herbatę jest kluczowa dla uzyskania optymalnego smaku, aromatu, czasu leżakowania i wydajności procesu. Dzięki wiarygodnemu pomiarowi w czasie rzeczywistym istnieje...
Proces produkcji peletu odbywa się poprzez wtłaczanie suchych trocin, zrębków drzewnych pod dużym ciśnieniem do dyszy formującej. Ciepło powstałe w procesie powoduje zmiękczenie ligniny zawartej w ściankach komórek co jest z kolei przyczynia do powstania bardziej...
Smak, Tekstura oraz Wygląd to kluczowe atrybuty jakości chipsów wpływające na sukces produktu spożywczego na rynku. Niezwykle istotne znaczenie posiada kontrola takich parametrów produktu jak wilgotność, kolor oraz zawartość oleju w procesie produkcji. Kontrola ta ma...
Ścieki przemysłowe rafineryjne surowe, z procesów chemicznych, czy ścieki z zakładów mleczarskich, papierniczych lub farbiarstwa: QuickCOD_ultra oferuje niespotykaną elastyczność oraz możliwość pracy w różnorodnych zastosowaniach i z różnymi typami ścieków. Analizator...
Aparatura kontrolno-pomiarowa, laboratoryjna i przemysłowa. Od ponad 30 lat dostarczamy systemy i rozwiązania dla przemysłu. Skorzystaj z bogatej oferty indywidualnych rozwiązań.