NDC
Bezkontaktowe analizatory NIR do pomiaru zawartości tłuszczu, białka, kolagenu i wilgotności
Analizatory do bezkontaktowego i ultraszybkiego pomiaru wilgotności, białka, kolagenu, tłuszczu, nikotyny w produktach spożywczych
Pomiar at-line
Stacjonarny analizator zawartości wilgoci, białka, tłuszczu, kolagenu, nikotyny i cukru w produktach mięsnych, tytoniu, biomasie, paszach, czekoladzie, produktach mlecznych, produktach i półproduktach spożywczych, materiałach sypkich i wielu innych. Doskonałe urządzenie jako analizator procesowy jak również laboratoryjny.
Pomiar on-line
Ciągły pomiar parametrów procesu w czasie rzeczywistym umożliwia lepszą kontrolę parametrów gotowego wyrobu, zmniejszenie kosztów produkcji i zwiększenie efektywności samego procesu. W efekcie uzyskujemy produkt o najwyższej jakości spełniający wszystkie wymagania naszych Klientów. Końcowa specyfikacja każdego systemu zależy od rodzaju pomiaru, jego miejsca ilości i rodzajów materiałów użytych w procesie. Pomiar może być punktowy lub wzdłuż całej szerokości materiału. Rodzaj głowicy zależy o materiału a także od zakresu pomiarowego. Dokładność pomiaru zależy od miejsca pomiaru oraz od parametrów samego materiału. Dane pomiarowe mogą być prezentowane na specjalnym wyświetlaczu w miejscu kontroli i obsługi procesu lub przekazywane dalej poprzez sieć komunikacji Klienta ( protokoły Modbus, Ethernet, Profibus). Wszystkie systemy NDC cechuje najwyższa jakość projektu i wykonania, bardzo wysoka stabilność i dokładność pomiarów oraz brak wrażliwości na zmiany parametrów otoczenia: wilgotność, temperatura i naświetlenie. Poniżej przedstawiamy niektóre z naszych aplikacji.m.