Monitorowanie parametrów w procesach pasteryzacji i sterylizacji w przemyśle spożywczym

Procesy termiczne w przemyśle spożywczymMonitorowanie, rutynowa kontrola i walidacjaAby móc oferować swoje produkty na rynku oraz być konkurencyjnym należy dokładnie monitorować przebieg procesów termicznego utrwalania produktów aby był on bezpieczny oraz atrakcyjny dla Konsumenta.

Zapytaj o szczegóły

Procesy termiczne w przemyśle spożywczym
Monitorowanie, rutynowa kontrola i walidacja

Aby móc oferować swoje produkty na rynku oraz być konkurencyjnym należy dokładnie monitorować przebieg procesów termicznego utrwalania produktów aby był on bezpieczny oraz atrakcyjny dla Konsumenta. Bezpieczeństwo uzyskujemy dzięki inaktywacji drobnoustrojów chorobotwórczych oraz form wegetatywnych innych drobnoustrojów np. w procesie pasteryzacji lub na całkowitym zniszczeniu wszelkich form drobnoustrojów w procesie sterylizacji.

Atrakcyjność dla Konsumenta uzyskujemy poprzez zachowanie wartości odżywczych, dobrych walorów smakowych oraz wizualnych. Najlepsza korelacja tych dwóch zmienych przynosi najlepsze efekty, najwyższą jakość produktu, zadowolenie Klienta oraz zysk.

Powiązane kategorie produktów

Powiązane branże

Chcesz lepiej poznać
OMC Envag?

Zadzwoń i dopytaj o możliwość współpracy