Infralab 710 system bezkontaktowego i ultraszybkiego pomiaru wilgotności oraz analizy białka, kolagenu, tłuszczu, cukru w produktach spożywczych
INFRALAB 710 jest wolno-stojącym działającym niezależnie urządzeniem do ultraszybkiego i bezkontaktowego pomiaru wilgotności oraz innych parametrów (np. zawartości tłuszczu, cukrów, białek, kolagenu i nikotyny) produktów spożywczych. Dzięki zastosowaniu mierników INFRALAB 710 możliwa jest obserwacja zmian parametrów substancji z wyjątkowo krótkim czasem odpowiedzi.
INFRALAB 710 jest wolnostojącym działającym niezależnie urządzeniem do ultraszybkiego i bezkontaktowego pomiaru wilgotności oraz innych parametrów (np. zawartości tłuszczu, cukrów, białek, kolagenu i nikotyny) produktów spożywczych. Dzięki zastosowaniu mierników INFRALAB 710 możliwa jest obserwacja zmian parametrów substancji z wyjątkowo krótkim czasem odpowiedzi. Dzięki uniwersalności konstrukcji INFRALAB 710 znajduje zastosowanie zarówno w przemyśle spożywczym, chemicznym, tekstylnym, drzewnym oraz przy produkcji ceramiki i wielu innych produktów.
ZASTOSOWANIA:
- Dokładny pomiar wilgotności w:
- produktach spożywczych takich jak: cukier, mąka, skrobia, płatki śniadaniowe, kawa, czekolada, herbata, mleko w proszku
- karmie dla zwierząt, mączce sojowej, mączce rybnej, nasionach oleistych
- proszkach farmaceutycznych – kontrola procesu suszenia proszków farmaceutycznych w suszarkach fluidalnych
- tytoniu, wiórach drzewnych, płytach wiórowych, drewnie, fornirze,korku
- proszkach ceramicznych, cemencie, piasku, glinie, mieszankach budowlanych, minerałach (rudy miedzi, ołowiu, niklu, bentonit,kaolin, wapień, boksyt, dolomit, kreda, inne)
- chemikaliach takich jak: detergenty, granulaty gumowe i tworzywa sztuczne, materiały wybuchowe, celuloza, żywice
- Dokładny i równoczesny pomiar wilgotności oraz zawartości nikotyny i/lub cukrów w różnych rodzajach tytoniu
- Dokładny i równoczesny pomiar wilgotności oraz zawartości glutenu w mące
- Dokładny i równoczesny pomiar wilgotności oraz zawartości białka, cukrów i łuszczów w produktach spożywczych
- Dokładny i równoczesny pomiar wilgotności oraz zawartości oleju w czipsach i produktach z nasion oleistych (rzepak, oliwki, inne)
ZALETY:
- Możliwość równoczesnego pomiaru do trzech parametrów za pomocą jednego miernika
- Pomiar ultraszybki umożliwiający kontrolę procesów bardzo dynamicznych
- Bardzo niski poziom szumów, stabilność wskazań
- Niewrażliwość na zmienne warunki otoczenia
- System konfigurowany według wymagań klienta
- Miernik jest dostarczany po wstępnej kalibracji
- Prosta kalibracja
- System nie wymaga rutynowej konserwacji
- Gwarancja pięcioletnia na źródło światła i silnik koła filtrów
- Niskie koszty eksploatacji
- Obudowa odporna na warunki przemysłowe – wysoką wilgotność i i zapylenie
- Dostępna wersja do strefy zagrożonej wybuchem