Rejestrator temperatury EBI12 T21X ze sztywna sondą poziomą, do kontroli procesu pasteryzacji

Rejestrator temperatury do monitorowania procesu pasteryzacji ze sztywna, zakończoną ostro sondą o długościach od 50 i 75mm. Poziome położenie sondy umożliwia zamocowanie sondy np. wewnątrz puszki lub innego opakowania. Zakres pomiaru temperatury: -40 : +150 ℃,Dokładność pomiaru temperatury :+/-0,3 ℃ ( od -40 do 0℃ ), +/-0,1 ℃ ( od 0 do +150℃ ). Oprogramowanie pozwala na generowanie raportów w postaci wykresów oraz tabeli a także na obliczanie podstawowych parametrów jak P0 i F0. Oprogramowanie jest zgodne FDA21CFR cz.11

Seria EBI 12 T21X

Rejestrator temperatury firmy Ebro

Monitorowanie temperatury w procesach prod. żywności

 

Podstawowe dane:

  • Zakres mierzonej temperatury :
  • Rejestratory temperatury :  – 90 ÷ +150 ℃
  • Dokładność pomiaru temperatury :
  • +/-0,3 ℃ ( od -40 do 0℃ ), +/-0,1 ℃ ( od 0 do +150℃ )
  • Wymiary : 48X24 mm (  bez czujników)
  • Typ sensora  :  Pt 1000 klasa A
  • Pamięć : 27.000 pomiarów
  • Długość sondy : 1x temperatura – zewnętrzna
  • EBI12-T210 – dł. sondy    50 mm
  • EBI12-T211 – dł. sondy   75 mm
  • Czestotliwość pomiaru : 250ms  do 24 h
  • Zasilanie : bateria  – do 2 lat ciągłej pracy
  • Stopień ochrony urządzenia : IP 68 wodoodporny
  • Fabryczny certyfikat kalibracji : -20, 0, +60C
  • Nr seryjny – 1340- 6602 EBI-12 T210, 1340-6603 EBI-12  T211